Egy kis nosztalgia

Idei Bajnokságunk feléhez közeledve meghívunk egy kis időutazásra, az I. Schörpong Bajnokságra - éld át velünk újra!

2017 Szeptemberében még mi sem gondoltuk volna, hogy egy évvel később már elmondhatjuk magunkról: a Schörpong kör tagjai vagyunk.
Négy nyitás, 360 liter sör, több mint 120 ping pong labda, és nagyjából 800 elmosott pohár után büszkén emlékszünk vissza az elmúlt évben megrendezett, Első Schörpong Bajnokság minden pillanatára.
Mielőtt belevágtunk, sokan elég szkeptikusan álltak a dologhoz, hiszen “fölösleges beerpongra egy kört csinálni, úgyis bárki bármikor tud beerpongozni”. De az első nyitásra jelentkező 16 csapat rögtön egyértelművé tette: igenis van helye a Schörpongnak a kollégium falai közt.
Rengeteg tapasztalatot szereztünk menet közben, és a folyamatos visszajelzéseknek köszönhetően könnyen tudtunk finomítani a szabályzaton, növelni az előre vásárolt sör mennyiségén, és mindent megtenni, hogy a második nyitásunk az előző tapasztalataival bővülve jobb lehessen. Ennek meg is lett az eredménye, mert a visszatérőek mellé kilenc új csapat is csatlakozott, hogy ők is felkerülhessenek a bajnokság tabellájára.
A harmadik fordulóra rekord mennyiségű, 9 tálca sörrel készültünk, amire azért is volt szükség, mert a fordulón résztvevő csapatok mellé tekintélyes mennyiségű szurkoló is csatlakozott, ami csak tovább növelte az esemény hangulatát.
Végül az első bajnokság záró alkalma, a negyedik forduló következett, amikorra már összesen 31 csapat gyűjtötte a pontokat, hogy elnyerhesse az első Schörpong kupát. A nyitás alatt megrendezett dobóverseny is népszerű volt, 15 bátor jelentkező mérte össze célzási képességeit. Ezzel az eseménnyel lezárult a bajnokság és büszkén gratulálhattunk a dobogós LSL Paraszt, és Mi csak inni jöttünk csapatoknak, valamint átnyújthattuk a serleget a Carpe DM csapatának, akik minden nyitásunkon megjelentek és így összesen 112 pontot gyűjtöttek össze.

A fordulók rendezése mellett beindult a kölcsönzés, aminek köszönhetően ha valakinek kedve támadt egy jót beerpongozni, csak a sört kellett megvennie, minden mást biztosítottunk számára. Valamint felkéréses megjelenéseinknek is sokan örültek, így volt közös nyitásunk a Just Dance körrel, a Kakassal, ott voltunk a Gárdalimpián, és még sok egyéb kollégiumi esemény mellett például a Gólyatáborban is találkozhattatok velünk.

Határozottan jól sikerült az első évünk, mi is nagyon sokat tanultunk és teszünk annak érdekében, hogy a következő bajnokságokon még több, még jobb, még izgalmasabb fordulók keretein belül mérhessék össze a csapatok beerpong tudásukat.